Welkom!

Welkom bij Vanillaseasons, met deze blog kun je mij en mijn creatieve bezigheden volgen. Omdat ik verslaafd ben aan alles wat met brocant en landelijk wonen te maken heeft, ben ik met deze blog begonnen, inmiddels heb ik een webwinkel en een winkel aan huis met brocante, decoratie en sfeervolle meubelen!



De oorsprong van de naam vanillaseasons komt vooral omdat ik mijn inspiratie uit de wisselende seizoenen haal.



Daarbij komt mijn voorliefde voor de geur van vanille, en van de vele wittinten die ik gebruik is vanille een door mij veelgebruikte kleur.
Ik hoop met m'n post menig liefhebber van brocante te inspireren en misschien welkom te mogen heten in mijn (web) winkel!!











maandag 23 december 2013

Klaar voor kerst

Ik dacht vorige week al helemaal klaar te zijn met de kerstdecoraties en had bijna elk hoekje gezellig gemaakt met kerstdecoraties. Ik zeg ''bijna'' want op het bankje onder de familiefoto verzameling stond alles nog gewoon zoals anders en eerlijk gezegd kon ik daar ook wel mee leven! Tot mijn kleindochter van vier vorige week tussen de middag bij ons kwam eten!! Ze bewonderde de krans op de deur (Oooohhh!!) en natuurlijk de kerstboom ( Moooi!!) en de lichtjes op de schouw maar ontdekte toch nog dat ene sobere hoekje. ''Oma, hier staat nog niks!!'' was haar reactie en natuurlijk wil ik haar dan ook niet teleurstellen. Ik heb razendsnel nog het een en ander verschoven, alle kerstdecoratie die ik inmiddels alweer opgeruimd had weer uit de kast getrokken en heb er nog een sfeervol hoekje bij gemaakt!!  Nu is dan ook letterlijk het hele huis in kerstsfeer en ben ik er helemaal klaar voor!! Ik hoop maar dat m' n kleindochter nu tevreden is !!!











dinsdag 17 december 2013

Eindelijk weer es post!!

t' Is alweer een poosje geleden sinds mijn laatste post, en daar was alle reden toe. Want soms is er geen tijd, geen inspiratie of zijn er ineens dingen of gebeurtenissen in je leven die voorrang hebben op alles. En dan is het bijhouden van je blog wel het allerlaatste waar je je mee bezig houd. Mijn lieve oude schoonvader is in november namelijk overleden en dan gaat alles ineens anders dan je gepland had...
Nu, zo'n dikke maand later is ons leventje weer een beetje zoals het was en inmiddels hebben we alles weer een beetje op orde. Afgelopen weekend hebben we de eerste ( en deze keer ook de enige ) kerstmarkt '' gedraaid'' in Wezup ( zie foto's ) Ook deze keer weer een supergezellige markt met ontzettend veel bezoekers, wederom veel complimenten en hele aardige ''overburen''!! Ook werden we warm onthaalt door de eigenaars van de schuur waar we te gast waren, Koffie en  thee met koek en het gebruik van hun toilet , een gezellig praatje en ga zo maar door, helemaal top! Volgend jaar weer dus en hopelijk ook met dezelfde ''overburen'' en op dezelfde locatie.
En nu dus de voorbereiding van de komende kerst, het huis is al in kerstsfeer ( foto' s volgen!) en we hebben er weer erg veel zin in. Bij ons liggen er met de kerst cadeautjes onder de boom, we genieten van de welverdiende rust, lekker eten en drinken en van elkaars gezelschap. De kinderen en kleinkinderen komen en we genieten voluit!! Nog even geduld en het is alweer zover , er is nog even tijd voor de laatste decoraties en dan kan het genieten beginnen!!