Welkom!

Welkom bij Vanillaseasons, met deze blog kun je mij en mijn creatieve bezigheden volgen. Omdat ik verslaafd ben aan alles wat met brocant en landelijk wonen te maken heeft, ben ik met deze blog begonnen, inmiddels heb ik een webwinkel en een winkel aan huis met brocante, decoratie en sfeervolle meubelen!



De oorsprong van de naam vanillaseasons komt vooral omdat ik mijn inspiratie uit de wisselende seizoenen haal.



Daarbij komt mijn voorliefde voor de geur van vanille, en van de vele wittinten die ik gebruik is vanille een door mij veelgebruikte kleur.
Ik hoop met m'n post menig liefhebber van brocante te inspireren en misschien welkom te mogen heten in mijn (web) winkel!!











woensdag 20 februari 2013

Opruiming!!!



Waarschijnlijk ben ik niet de enige die '' opruimkriebels'' krijgt bij het naderende voorjaar! Ik zie mijn moeder nog de hele inboedel beetje bij beetje naar buiten verhuizen omdat alles gelucht en geschoond moest worden.Na het schonen( of misschien ook wel tijdens??) volgde het '' witten''. Wat zoveel wil zeggen dat muren en plafonds een nieuw laagje '' wit'' kregen waardoor alles er weer kraakhelder uit zag. Gelukkig zijn we nu zo' n beetje 40 jaar verder en zijn de schoonmaakgewoonte' s ook wel wat veranderd. Toch heb ik rond het voorjaar de onstuitbare drang om de keuken eens een goeie beurt te geven of om kasten te gaan opruimen! Zakken vol met kleding worden naar beneden geworpen, dozen met bewaarde spullen gaan stuk voor stuk door mijn handen en worden ook weer netjes weggezet met het idee dat mijn kleindochter hiermee nog wel es een aardig zakcentje kan verdienen op de plaatselijke rommelmarkt.En sommige dingen krijgen dan toch weer gewoon een nieuwe kans, nadat ik ze vol overtuiging al in de categorie  ''container'' had geplaatst! Zoals de glazen potjes die ik vond in 1 van de vele dozen; even een stukje kant er om, draadje er aan, lichtje er in en zo heb ik twee lieve windlichtjes op onze slaapkamer staan! Een houten doosje en een klein koffertje die ik vond zijn geschilderd en doen dienst in de badkamer om sieraden, make-up en dergelijke in te bewaren.Het oude dressoir, inmiddels overal al gestaan staat nu op de overloop een boekenkastje te zijn!!En de oude kasteelstoel word helemaal opgeknapt en gaat weer naar beneden ( OOIT!!!) Heerlijk, alles weer opgeruimd, schoon en ruim zodat er weer een nieuw jaar kan beginnen met het verzamelen van van alles en nog wat!!