Welkom!

Welkom bij Vanillaseasons, met deze blog kun je mij en mijn creatieve bezigheden volgen. Omdat ik verslaafd ben aan alles wat met brocant en landelijk wonen te maken heeft, ben ik met deze blog begonnen, inmiddels heb ik een webwinkel en een winkel aan huis met brocante, decoratie en sfeervolle meubelen!



De oorsprong van de naam vanillaseasons komt vooral omdat ik mijn inspiratie uit de wisselende seizoenen haal.



Daarbij komt mijn voorliefde voor de geur van vanille, en van de vele wittinten die ik gebruik is vanille een door mij veelgebruikte kleur.
Ik hoop met m'n post menig liefhebber van brocante te inspireren en misschien welkom te mogen heten in mijn (web) winkel!!











zondag 27 mei 2012

Moet / moed




Er zijn soms van die klussen waar ik als een berg tegenop kan zien. Strijken, ramen zemen, en boodschappen doen, om er maar eens een paar op te noemen! En er zijn vaak redenen genoeg te bedenken om het dan nog  maar even  uit te stellen. Maar, hoe je het ook wend of keert... het moet!! Meestal is het onderhouden van de tuin geen klus die ik lang uitstel, integendeel; het is een klus die ik eerst aanpak, zodat ik even niet hoef te strijken, ramen zemen of boodschappen doen!! Maar vanwege het slechte weer kwam her er maar niet van.  Toen ik vorige week weer es een kijkje ging nemen, omdat het eindelijk lekker weer was, schrok ik toch wel een beetje!! Het onkruid was me letterlijk boven het hoofd gegroeid. Ik ben heel blij met mijn tuin, maar de moed zonk me behoorlijk in de schoenen! Ik stond zelfs even in twijfel of zo' n onderhoudsvriendelijke tuin niet iets voor ons zou zijn... grind, plantenbakken, bankje...Maar dit past totaal niet bij mij of bij ons huis. Dus, gewapend met handschoenen en heel veel moed ben  ik diezelfde middag nog de confrontatie aangegaan. Omdat het moest! En de beloning is na een volle dag ploeteren zoals gewoonlijk weer overweldigend!!

zondag 6 mei 2012

Weer of geen weer....

Eindelijk, de " R " is uit de maand, het zou nu dus heerlijk moeten zijn om even buiten te zitten...of  om lekker in het zonnetje op de eerste lentefair achter de kraam te staan. Die eerste '' lentefair '' heb ik inmiddels achter de rug. En lente was het die dag allerminst!! Kou, regen , hagel... helaas liet moeder natuur het afweten. De sfeer was er niet minder om, gelukkig. Ondanks alle regen heb ik een heerlijke dag gehad, en ik denk met mij alle andere deelneem( st) ers!! Weer veel bewondering voor mijn kraam geoogst en dat maakt alles weer goed!!



Intussen staat mei op de kalender, en binnenkort dus ook weer een markt in het vooruitzicht. Ik heb weer hele leuke spullen ingekocht; prachtig oud linnen, oude schoenleesten, oude koffers, prachtige vazen,mooie kronen , kortom teveel om op te noemen. Die staan natuurlijk ook weer op de site, echt op en top brocante allemaal. Ik kan er weer helemaal blij van worden als de hele verzameling met nieuwe spullen weer een plekje heeft gevonden in m' n winkeltje. Dus voor de eerst komende markt weer weer volop inspiratie om de kraam weer helemaal anders te stylen. Weer of geen weer, ik heb er weer zin in!!