Welkom!

Welkom bij Vanillaseasons, met deze blog kun je mij en mijn creatieve bezigheden volgen. Omdat ik verslaafd ben aan alles wat met brocant en landelijk wonen te maken heeft, ben ik met deze blog begonnen, inmiddels heb ik een webwinkel en een winkel aan huis met brocante, decoratie en sfeervolle meubelen!



De oorsprong van de naam vanillaseasons komt vooral omdat ik mijn inspiratie uit de wisselende seizoenen haal.



Daarbij komt mijn voorliefde voor de geur van vanille, en van de vele wittinten die ik gebruik is vanille een door mij veelgebruikte kleur.
Ik hoop met m'n post menig liefhebber van brocante te inspireren en misschien welkom te mogen heten in mijn (web) winkel!!











woensdag 22 februari 2012

Keuken plannen....


Op het moment dat ik dit zit te schrijven word er achter mij druk gezaagd en getimmerd.... inderdaad; een verbouwing!! Mijn keuken is namelijk aan vervanging toe ( dat mag ook wel na 20 jaar! ) Ik was altijd heel blij met onze keuken naar eigen ontwerp, maar toch begon het hoe langer hoe meer gebreken te vertonen. Dus hebben we drie dagen ( !!!) achter de laptop gezeten en geworsteld met de zogenaamde '' keukenplanner''! Dat was 20 jaar geleden wel anders. Toen zijn we de bouwmarkt binnengestapt en met de ''meneer van de keukenafdeling'' hebben we in een half uurtje een schetsje gemaakt, waarna we de keuken besteld hebben. Nu had ik toch wat meer eisen, je weet namelijk na 20 jaar in dezelfde woning te hebben gewoond precies wat handig is en wat niet.. Mijn lijstje was niet heel lang; ik wilde meer werkruimte in de keuken, waardoor de keuken verlengd moet worden. Gevolg; er moet een deur en een radiator verplaatst worden! Ook wilde ik graag een werkplek voor mijn laptop in de keuken. We hebben een zogenaamde ''keukensluis'', wat betekent dat je een doorgang naar de eetkamer hebt met aan beide zijden de keuken. Rechts komt nu het gehele keukenblok en links komt een prachtige nis met veel kastruimte en een plek voor de laptop en administratie!Ik kan niet wachten tot het allemaal klaar is...ik houd je op de hoogte!!!

vrijdag 3 februari 2012

Ik wil bolletjes!!!





Ik weet het, het is nog lang geen voorjaar,helaas!! Toch had ik al even dat gevoel toen de zon zo heerlijk scheen en de temperatuur al weer lekker begon te klimmen. En dan even met je gezicht in de zonnestralen, voelen hoe heerlijk warm het dan al kan zijn....Helaas, terwijl ik dit zit te schrijven heb ik nog koude voeten van het sneeuwvegen. En hoe schitterend en sprookjesachtig het er dan ook uit ziet buiten, ik vind sneeuw in Februari niet zo mooi als met de kerst. Al helemaal niet als je al heel voorzichtig  het voorjaar hebt ' geroken'!!! Ik had  dan ook meteen zin om heerlijk geurende hyacinten in huis te halen. Dus heb ik bolletjes gehaald. Ik vind ze prachtig als ze nog niet uitgekomen zijn, voor mij de ultieme voorjaarsbode dus. Prachtig in een hoge vaas, in  een windlicht met een beetje mos er om heen, of in een mandje . En als ze dan uiteindelijk gaan bloeien, dan kan het  heerlijke genieten beginnen van die zalige voorjaarsgeur! Ook al  is het buiten nog een en al winter,  toch wil ik binnen alvast even een beetje voorjaar. Een beetje voorpret is toch altijd leuk!!