Welkom!

Welkom bij Vanillaseasons, met deze blog kun je mij en mijn creatieve bezigheden volgen. Omdat ik verslaafd ben aan alles wat met brocant en landelijk wonen te maken heeft, ben ik met deze blog begonnen, inmiddels heb ik een webwinkel en een winkel aan huis met brocante, decoratie en sfeervolle meubelen!



De oorsprong van de naam vanillaseasons komt vooral omdat ik mijn inspiratie uit de wisselende seizoenen haal.



Daarbij komt mijn voorliefde voor de geur van vanille, en van de vele wittinten die ik gebruik is vanille een door mij veelgebruikte kleur.
Ik hoop met m'n post menig liefhebber van brocante te inspireren en misschien welkom te mogen heten in mijn (web) winkel!!











dinsdag 27 september 2011

Warm..

Niets is zo onvoorspelbaar als het weer!! Ik ben druk bezig geweest om mijn huis weer warm, knus en gezellig te maken zodat het weer heerlijk thuiskomen is!! Mooie eikenbladkrans op de schouw, najaarsdecoratie's met mooie bladeren, bessen en bloemen en natuurlijk overal pompoenen!! Uiteraard veel kaarsen en lichtjes toegepast zodat het nog knusser aanvoelt, want als de wind en de regen om het huis gieren.. is het  heerlijk warm en gezellig binnen!! En uiteraard heb ik gevulde speculaas en heerlijke kaneelthee in huis gehaald, om het plaatje compleet te maken zeg maar. Zodra het in de winkel ligt, kan ik er niet aan voorbij lopen zonder het mee te nemen. Maar niets is zo onvoorspelbaar als het weer, want sinds het bij mij binnen herfst is, is het buiten dus weer zomer!! Lekker buiten zitten in de zon, tot 's avonds laat nog wel!! Buiten eten, in de tuin bezig en ja...zelfs barbecueën kan nog gewoon. Ondanks deze heerlijke nazomer ben ik toch al weer bezig met de winter die toch ook nog gaat komen, ik heb mooie lantaarns, windlichten en andere sfeervolle decoratie voor in mijn winkeltje in gekocht. De kerstballen heb ik nog maar even laten liggen, hoewel ik wel weer supermooie kerstdecoratie heb zien liggen!!



Maar ja, naar buiten lopen met kerstballen terwijl het 24 graden is, dat gaat me toch echt een beetje te ver!!

maandag 12 september 2011

Ideetjes...

Het is deze maand precies een jaar geleden dat ik deze blog begon. Ik heb er nog steeds veel lol in om anderen op de hoogte te houden van m' n  '' huiselijke bezigheden'' en hopelijk ook anderen op ideeën te brengen wat betreft decoratie' s en inrichting. Vooral wanneer het seizoen weer wisselt (zoals nu, dus!!) beginnen m'n handen weer te jeuken en ga ik inspiratie op doen op fairs en in bladen, en natuurlijk op andere blogs!! Want wat is het leuk om legaal bij iemand naar binnen te mogen gluren en te zien hoe anderen bezig zijn met hun interieur.Ook op deze manier doe ik dus ideeën op, en kan ik mij weer heerlijk uitleven. Op dit moment ben ik begonnen met de herfst decoratie, natuurlijk. Binnen weer alles lekker knus maken voor de lange donkere avonden , heerlijk !!



De afgelopen slechte zomer heeft mij ook wel weer wat opgeleverd, namelijk dat ik ben begonnen aan mijn ''woonwensenlijstje'', ik heb inmiddels een witte trap en ben begonnen om de badkamer een leuke brocante look te geven ( foto' s volgen nog!) Omdat ik veel sierraden en ander klein spul heb, ben ik op zoek gegaan naar een leuk en handig doosje met vakjes voor al deze spulletjes. Ik heb een theedoosje bij xenos gehaald, eentje waar je een foto in kan doen. Ik heb hem wit geverfd, licht opgeschuurd en met zwarte patina een beetje verouderd.
Tenslotte een mooie, nostalgische foto in het deksel gedaan en zie hier een superleuk doosje voor weinig geld!!