Welkom!

Welkom bij Vanillaseasons, met deze blog kun je mij en mijn creatieve bezigheden volgen. Omdat ik verslaafd ben aan alles wat met brocant en landelijk wonen te maken heeft, ben ik met deze blog begonnen, inmiddels heb ik een webwinkel en een winkel aan huis met brocante, decoratie en sfeervolle meubelen!



De oorsprong van de naam vanillaseasons komt vooral omdat ik mijn inspiratie uit de wisselende seizoenen haal.



Daarbij komt mijn voorliefde voor de geur van vanille, en van de vele wittinten die ik gebruik is vanille een door mij veelgebruikte kleur.
Ik hoop met m'n post menig liefhebber van brocante te inspireren en misschien welkom te mogen heten in mijn (web) winkel!!











maandag 25 juli 2011

Vakantietijd, vrije tijd....?

Het is aan alles te merken...het is vakantietijd!! Aan de rust en stilte in mijn eigen straat, aan de vele zomerse commercials op tv, en als ik bij de Ikea aan de kassa sta,  liggen de schappen vol met waxinelichten met citroengeur, plastic bakjes en heel veel vormpjes voor ijsblokjes ( bloemetjes, zeesterren en vlindertjes!!)



Kortom, het is vakantie en dat zullen we weten ook!! Jammer dat het weer niet echt mee werkt , maar ook dat heeft z' n voordelen, toch?? (Always look on the bright side of live!!) Mijn nachtrust is beter dan wanneer mijn bed aanvoelt alsof er een kokendhete radiator onder ligt, en we hebben weinig last van vervelende insecten. De tuin is in momenteel een weelderige oase van kleur ( dankzij alle regen..) en , last but not least, ik kom eindelijk eens aan mijn eigen lijstje met wensen toe! En , vanwege een hele drukke voorzomer, werd dat lijstje alleen maar langer! Ik heb inmiddels heel wat achterstallige huishoudelijke klusjes weggewerkt, ben bezig met een heel gezellig logeerkamertje voor onze kleindochter en heb mezelf twee leuke buikkastjes aangeschaft die nu dienst doen als nachtkastjes aan weerszijde van ons bed. Nu nog een kroonluchtertje op onze slaapkamer en ook deze kamer is ( eindelijk!!) naar mijn zin. Ondertussen ben ik natuurlijk ook bezig met nieuwe zeepkettingen voor in de winkel en heb hele lieve hartjes gemaakt ( zie foto) Echt veel vrije tijd heb ik dus nog niet, maar ik kan ook hier heel erg van genieten terwijl ik bezig ben! Vakantietijd, fijne tijd, zullen we maar zeggen...( weer of geen weer!!!)

woensdag 6 juli 2011

Werkplek....

' t Is natuurlijk altijd leuk als je met plezier je werk doet, sterker nog; het is leuk als je werk je hobby is en andersom!! Momenteel ben ik erg veel bezig met m' n werk/hobby, namelijk  het restylen van meubeltjes.


Ik heb er hoe langer hoe meer plezier in, en ontmoet hierdoor echt hele leuke mensen! En er komen ook ineens allerlei leuke dingen bij!! Zo werd ik onlangs benaderd door de eigenaresse van een beautyfarm hier vlakbij....of ik de styling wilde doen met mijn " spulletjes"!! Mooier compliment kun je natuurlijk niet krijgen. Ik heb daar ook weer heel veel zin in en ben al druk in de voorbereiding. Al die uitdagingen, en al dat werk aan de winkel (letterlijk, in dit geval!) brengt natuurlijk ook wel wat adminastratief werk met zich mee. Ik heb normaal gesproken gewoon de laptop op tafel, en dat was tot voor kort geen probleem. Wel een wat ongezellige aanblik, maar goed, het was wel praktisch!!! Tot ik vorige week ineens ergernissen ontdekte ( zowel bij mezelf als bij  mijn huisgenoot ), overal aantekeningen op "Post it " papiertjes, een notitieblok standaard op tafel enz. Dus hoe kan het ook anders, ik heb mezelf een secretaire aan geschaft (IDEAAL!!!) ,deze heb ik uiteraard leuk gepimpt, en hij doet nu dienst als mijn werkplek.