Welkom!

Welkom bij Vanillaseasons, met deze blog kun je mij en mijn creatieve bezigheden volgen. Omdat ik verslaafd ben aan alles wat met brocant en landelijk wonen te maken heeft, ben ik met deze blog begonnen, inmiddels heb ik een webwinkel en een winkel aan huis met brocante, decoratie en sfeervolle meubelen!



De oorsprong van de naam vanillaseasons komt vooral omdat ik mijn inspiratie uit de wisselende seizoenen haal.



Daarbij komt mijn voorliefde voor de geur van vanille, en van de vele wittinten die ik gebruik is vanille een door mij veelgebruikte kleur.
Ik hoop met m'n post menig liefhebber van brocante te inspireren en misschien welkom te mogen heten in mijn (web) winkel!!











donderdag 31 maart 2011

Bijna klaar........

Eindelijk is het dan zover....de laatste dingetjes moeten nog even gedaan worden en dan ben ik er klaar voor!!
Mijn eigen fel begeerde winkeltje is open  (op afspraak ) voor publiek. Ik kon zelf in dit geval niet echt letterlijk de handen uit de mouwen steken, dankzij een operatie aan mijn linkerhand, maar dankzij de hulp van zoonlief en mijn eigen " handige harrie " is het gelukt en is m' n winkel zo goed als klaar!! Ik ben zeer tevreden met het resultaat; eigenlijk precies wat ik voor ogen had. Een beetje romantiek, gecombineerd met stoer en robuuust.
Het is echt superleuk geworden, met alle meubeltjes en  accessoires zo bij elkaar ben ik natuurlijk supertrots



en hoop ik veel van jullie een keertje te mogen ontvangen, binnenkort!! Ook heb ik weer een fair op de evenementenkalender staan; 15 mei sta ik in Roden op de lentefair '' Stille Wille"    ( meer informatie over deze fair vind je op de evenementenkalender op mijn site ) Ook daar heb ik uiteraard heel veel zin in, gewoon weer lekker met het hele "handeltje" op pad. Genoeg om naar uit te zien dus. Ik hoop je dus binnenkort te mogen verwelkomen bij mij thuis of misschien zien we elkaar in Roden.... In elk geval, tot gauw!!!

zondag 13 maart 2011

Druk.....

Eindelijk kan ik weer wat creatieve energie kwijt!!! Ik ben al een beetje aan het voorbereiden voor pasen en het voorjaar.Januari en  februari zijn altijd van die maanden dat het op het creatieve vlak min of meer rustig is.
Maar nu de paaseitjes weer te verkrijgen zijn, ben ik druk doende om ideeën op te doen wat betreft de voorjaarsdecoratie!! Vaak kun je al heel veel met een simpele tak of een stuk mos. Verder ben ik druk bezig geweest om een "nieuwe " kast op de kop te tikken voor in de eetkamer ( die andere was weer erg snel verkocht) en ik moet toch weer mijn spullen kwijt. Ik heb weer een hele leuke op de kop kunnen tikken , waar ik weer heeeel erg blij mee ben ( one man' s trash is another mans treasure!!! ) Ik heb hem alweer in de (krijt ) verf en kan natuurlijk niet wachten tot ik al mijn spulletjes er weer in mag doen !! Tussendoor zijn we ook nog bezig om een  om de schuur om te toveren in een "op afspraak open "winkel. Ik heb momenteel heel veel vraag naar bezichtiging van alle spullen , dus het moet er toch maar van komen. Erg leuk natuurlijk, want het lijkt me helemaal super om al m' n spullen bij elkaar in een winkeltje te zetten en het helemaal op en top te stylen!!
Zover is het nog niet, helaas, maar zodra ik er klaar voor ben laat ik het natuurlijk onmiddelijk weten!!

woensdag 2 maart 2011

Snoepwinkel!!!!

Ik ben sinds vorige week de trotse eigenaar van een eenmanszaak!! Ik heb de stap gezet om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, dus ik heb nu ook "op papier " m' n eigen winkeltje. Waarschijnlijk heeft de dame die mij heeft ingeschreven zelden iemand zo zien glunderen. Toen ik werd gefeliciteerd met mijn eigen bedrijfje was ik echt supertrots!!! En ' s avonds hebben we het natuurlijk gevierd koffie met gebak !! Eigenlijk word het steeds leuker, en eigenlijk wil ik ook steeds meer.... maar de dame van de KvK heeft me op het hart gedrukt vooral geen gekke dingen te doen. Tja, en dan is er ineens de mogelijkheid om inkopen te doen bij de decoratiegroothandel, daar maak ik  natuurlijk ook meteen gebruik van!! Ik heb nog nooit zooo leuk gewinkeld.
Stellingen vol met superleuke decoratie, ik heb geweldig genoten en voelde me net als een kind in een snoepwinkel.Ik heb ook maar meteen een kar vol ingekocht.Oh ja, het hoekje in de kamer is ook klaar, ben ik ook heel blij mee!!!


Daar stond ik met m'n handeltje, trots als een pauw, bij de kassa. Dit moet toch echt een van de leukere dingen zijn als je zelf een winkeltje hebt; het inkopen doen!! Al dat moois is vanaf deze week dus terug te vinden op m'n site, onder de categorie "landelijke cadeua artikelen" Ik hoop dat jullie net zo tevreden zijn met m' n nieuwe inkopen als ik!!