Welkom!

Welkom bij Vanillaseasons, met deze blog kun je mij en mijn creatieve bezigheden volgen. Omdat ik verslaafd ben aan alles wat met brocant en landelijk wonen te maken heeft, ben ik met deze blog begonnen, inmiddels heb ik een webwinkel en een winkel aan huis met brocante, decoratie en sfeervolle meubelen!



De oorsprong van de naam vanillaseasons komt vooral omdat ik mijn inspiratie uit de wisselende seizoenen haal.



Daarbij komt mijn voorliefde voor de geur van vanille, en van de vele wittinten die ik gebruik is vanille een door mij veelgebruikte kleur.
Ik hoop met m'n post menig liefhebber van brocante te inspireren en misschien welkom te mogen heten in mijn (web) winkel!!











dinsdag 28 december 2010

Ineens zitten we in de laatste week van het jaar. Waren er nog dingen die we wilden doen, dit jaar,
dan moeten we opschieten!!Want die laatste week van de 52 weken is net zo snel voorbij als die voorgaande
weken.Misschien nog sneller , want genietend van een beetje vakantie, lijken de dagen nog sneller om te gaan.
En er liggen nog stapels lectuur te wachten die ik in de vakantie "wel even ging lezen" , en waar ik nog steeds niet aan toe gekomen ben!! Na de drukke maar oh zo gezellige kerstdagen moet ik altijd weer even op gang komen...Nog even nagenieten , de kerstboom staat tot 1 januari in de huiskamer, en dat geldt ook voor de rest van de kerstdecoratie. En dan beginnen we weer van voor af aan...Het afgelopen jaar ben ik aan veel leuke nieuwe dingen begonnen, zoals deze blog, de webwinkel en de kerstmarkten. Ik heb er nog steeds enorm veel plezier in en hoop dit ook volgend jaar voort te kunnen zetten.
Dus wat mij betreft ; geniet nog even van wat 2010 ons nog te bieden heeft, en dan vol goede moed weer een nieuw jaar in!!


Allemaal  alvast de allerbeste wensen en tot in het nieuwe jaar!!!!

vrijdag 17 december 2010

It' s the most whonderfull time.........

Nog acht nachtjes en t 'is ( alweer ) kerst. Ik heb er al zo'n vijfenveertig keer" kerstmis vieren " op zitten, en toch
blijft het zo speciaal.
Niet voor niks wordt mijn hele huis in kerstsfeer gehuld, en zelfs buiten liggen prachtige grote zilveren kerstballen
op de tuinvaas te pronken. Met een laag sneeuw erover is het plaatje compleet.
Ik hoop dat de sneeuw nog een week blijft liggen, want dat is toch echt het ultieme kerstsfeertje waar iedereen op hoopt. Een wandeling door de sneeuw doet me wegdromen alsof ik in het land van Narnia ben...Wat wil een mens nog meer...het genieten kan, wat mij betreft beginnen. Ik ben er helemaal klaar voor ,getuige de foto's die ik deze keer laat zien.
Ik wens iedereen  heerlijke kerstdagen, geniet en laat je overweldigen door dat speciale " kerstgevoel".









zondag 12 december 2010

Kerstmarkt

Vanaf eind september, begin oktober ben ik bezig geweest met de voorbereidingen van de kerstmarkten.
En de laatste weken zo' n beetje dagelijks, soms tot laat in de avond. Het maken van waxroosjes, het verfen van  krijtbordjes, het "pimpen" van leuke lijstjes, en dan ook nog meubeltjes opknappen.... Ik moet zeggen;
het hebben van een webwinkel is een veel omvattende taak!! En dan ineens is het eindelijk zover; de auto helemaal propvol met alle kerstdecoratie en zelfs nog een paar leuke meubeltjes(het scheelt enorm ,dat "manlief"
verstand heeft van inladen!) reis ik af naar de kerstmarkt. En dan sta je daar ineens in je eigen winkeltje, met alle eigengemaakte decoratie en wat al niet meer!! De eerste reacties terwijl je nog aan het uitpakken bent waren meteen al overweldigend!! En als dan eindelijk alles staat en m'n hele stand is ingericht is het genieten geblazen!




Bezoekers die meerdere malen langslopen, omdat ze alles zo mooi vinden,of reacties als; zulke mooi dingen, vind je het niet zonde om dit te verkopen? Ik heb zoveel leuke reacties gehad, en zoveel complimenten. Het is natuurlijk een leuke bijkomstigheid dat ik ook veel verkocht heb, maar het nagenieten van al die leuke momenten  en gesprekken is nog veel leuker!!!!

vrijdag 3 december 2010

Het wonder van wit....

Ineens is het dan zover.....december staat als laatste maand op de kalender, het aftellen kan beginnen.



De drukte overheerst een beetje momenteel, want voor je' t weet sta je op de kerstmarkt en dan moet er natuurlijk genoeg keuze zijn. Dus druk bezig met kerstdecoratie's , want de "deadline" is in zicht. Ik heb er echt zin in, de eerste markt is vrijdag 10 december al, en er moet nog heel veel gebeuren! Maar ik kan bij voorbaat al genieten van de sfeer en de gezelligheid van zo' n markt. Wat dat betreft blijft die laatste maand voor mij heel bijzonder, en als er dan ook nog ineens een winters decor is, kom ik helemaal in de stemming. Het brengt altijd (en ik denk wel een beetje bij de meesten van ons) het kind in mij boven, als er ineens dat maagdelijk wit tapijt ligt, als het zo stil is dat je ieder sneeuwvlokje haast hoort vallen. Dat is al een beetje de magie van kerst , en al moeten we nog even wachten, en is diezelfde sneeuw misschien  met de kerst allang verdwenen, de voorpret en het genieten is bij mij al begonnen!!!