Welkom!

Welkom bij Vanillaseasons, met deze blog kun je mij en mijn creatieve bezigheden volgen. Omdat ik verslaafd ben aan alles wat met brocant en landelijk wonen te maken heeft, ben ik met deze blog begonnen, inmiddels heb ik een webwinkel en een winkel aan huis met brocante, decoratie en sfeervolle meubelen!



De oorsprong van de naam vanillaseasons komt vooral omdat ik mijn inspiratie uit de wisselende seizoenen haal.



Daarbij komt mijn voorliefde voor de geur van vanille, en van de vele wittinten die ik gebruik is vanille een door mij veelgebruikte kleur.
Ik hoop met m'n post menig liefhebber van brocante te inspireren en misschien welkom te mogen heten in mijn (web) winkel!!











maandag 27 september 2010

In mijn vorige blog had ik het over mijn "winkeltje" op marktplaats. Ook dit is een beetje uit de hand gelopen. Ik verzamel veel spullen, en soms moet er wat weg (helaas!)Je kunt mijn "winkeltje" vinden
door op marktplaats te zoeken naar vanillaseasons.Er staan regelmatig nieuwe dingen op, leuke kastjes of andere meubeltjes die ik zelf opgeknapt heb en meestal ook zelf gebruikt heb.
Ook zelfgemaakte spullen en decoratie breng ik op die manier aan de man!!Vooral straks rond de
Decembermaand staan er leuke dingen op om kado te doen.Ook altijd leuk om een kadootje voor jezelf uit te zoeken, toch ?
Ik zou zeggen :hou het in de gaten, voor je het weet is het weer zover!!!

Herfstsfeer

Wat leuk dat er zoveel mensen zijn die mijn blog volgen.Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht!
Ik houd mijn statistieken natuurlijk nauwlettend in de gaten, en ik sta versteld van zoveel belangstelling!
Omdat het inmiddels bijna alweer Oktober is, heb ik mn huis natuurlijk al bijna helemaal in herfstsfeer,
het ruikt binnen heerlijk naar hop. Ik ben weer behoorlijk aan het schuiven geweest met kasten, spiegels en andere decoratie. En over een paar maanden (of nog eerder) staat het waarschijnlijk weer helemaal anders.Ik zie het maar als een uit de hand gelopen hobby.


zaterdag 18 september 2010




Ik gun jullie ook even een blik in mijn badkamer. De zelfgemaakte geurzakjes van oud kant, met daarop
oude fototjes (afgedrukt op katoen) , zag ik gisteren op de Country en Pumpkinfair.Grappig, ik heb ze een
paar jaar geleden al zelfbedacht en gemaakt.Ook mijn "prikbord" is zelfgemaakt, nadat het een tijdje als dienblad dienst had gedaan, had ik eigenlijk geen bestemming meer voor deze prachtige oude lijst.Nu heb ik er leuke fotos of gedichten op. Het paspopje is ook al jaren in mijn bezit.Ik heb er al veel leuke hoekjes mee gemaakt, en er ooit eens hele mooie roosjes uit servetten op geplakt.Nu heb ik hem geqracueleerd en mijn halskettingen er op gedaan.




Ook de verkoop van mijn handel op marktplaats (o.a. hele leuke brocante kasten) begint rond deze tijd altijd weer enorm te lopen. De reacties die ik krijg van mensen die mijn kasten kopen en komen halen,
zijn ook altijd weer zeer positief. Altijd leuk om te horen dat men enthousiast is over de inrichting en
decoratie.

Lekker bezig!!

Na een weekendje weg(even helemaal onthaasten op mijn favoriete eiland Terschelling),is het toch altijd
weer heerlijk om thuis te komen.Want er gaat toch eigenlijk niets boven je eigen bed of bank.En als het dan ineens weer zo lekker vroeg donker is, begint het bij mij weer te kriebelen... De kaarsjes gaan aan,
de gordijnen lekker vroeg dicht, en wederom ideeen op doen. Want een sfeervol herfsthuis heb je natuurlijk niet zo maar. Op de Country&Pumkin fair ben ik al heel erg geprikkeld! En met tassen vol pompoenen, en weer hele leuke hebbedingetjes ga ik volgende week lekker bezig.




zondag 5 september 2010


Mijn tuin is door mijzelf ontworpen,eigenlijk is hij zo "gegroeid", door er dingen weg te halen en nieuwe ideen weer toe te voegen.Het "voelt " op dit moment alsof de tuin af is, maar dat kan volgend voorjaar(na een winterlang nieuwe inspiratie) natuurlijk weer heel anders zijn!!


Nazomer....

Hoewel mijn blog hoofdzakelijk geïnspireerd is op de sfeer vanuit mijn interieur,wil ik toch ook even deze kiekjes vanuit mijn nazomertuin laten zien.
Heerlijk om zo in september te genieten van de toegift van de zomer!!!Ik ben dan nog zoveel mogelijk buiten met al de ideeen van de herfstdecoratie in mijn hoofd. Genietend van de zelfgebakken appeltaart(van mijn eigen appelbomen) in het zonnetje op het terras, en terwijl ik hoopvol naar mijn prachtige hop kijk, die gelukkig weer vol met "bellen" zit, ben ik al in gedachten bezig met mijn eerste herfstkransen!!Maar....alles op zn tijd, eerst nog even nazomeren en dan heerlijk knus de herfst in!!!